Evaluarea ciclului de viață (LCA) al produsului este o tehnică de management de mediu care identifică fluxurile de materiale, de energie și de deșeuri ale unui produs pe durata unui ciclu de viață al produsului și impactul acestora asupra mediului.

LCA poate ajuta la:

Standardul ISO 14044:2016 definește principiile generale și cadrul de lucru pentru conducerea și raportarea studiilor LCA.

Acest standard internațional ISO 14044 acoperă două tipuri de studii: studii de evaluare a ciclului de viață (studii LCA) și studii de inventar al ciclului de viață (studii LCI). Studiile LCI sunt similare cu studiile LCA, dar exclud faza LCIA. LCI nu trebuie confundat cu faza LCI a unui studiu LCA.

LCA este una dintre multele alte tehnici de gestionare ale mediului (ca de exemplu, evaluarea riscurilor, evaluarea performanței de mediu, auditul de mediu și evaluarea impactului asupra mediului) și s-ar putea să nu fie cea mai potrivită tehnică de utilizat în toate situațiile. LCA nu abordează de obicei aspectele economice sau sociale ale unui produs, dar abordarea și metodologiile ciclului de viață descrise în prezentul standard internațional pot fi aplicate la aceste alte aspecte.

Alatura-te noua in protejarea mediului!
Ce putem face
or contact us